Wednesday, January 20, 2010

lauk bujang aje

Hey, waddap yaw..

Topik hari ni macam agak sukar jugak la untuk digambarkan dengan kata-kata. Al maklum pertama kali dapat main masak-masak setelah kali terakhir main ketika zaman budak-budak dulu. Sekarang ni x payah pakai mainan plastik tapi real punya. real punya woo!!

Menu isnin - Sardin Salmon Alpacino bersama Telur dadar berahi dan sup sayur super suppy.. Simple pimple je percubaan pertama, tapi macam nak berkung-fu jugaklah di dapur time magrib2 tu.

Menu selasa - Nasi Goreng Kampung ala Texas bersama Sayur Goreng Kacang ala Sri Damansara (baikpunya, cakap ramai-ramai, baik punya). Oh lupa pulak, fyi NGKaT tu, resipi dari ting 3 ok? ha mantap x mantap? hampir 10 tahun x buat, tapi rasanya masih sama, terasa-rasa di bibir kerangupan bilis di celahan-celah NGKaT.

Sorry le dapat jamu dengan gambar2 comel lauk2 bujang yang nampak macam menyelerakan. Nak tahu sedap ke x, anda boleh lah datang dan redeem kupon SD. Skarang ni bukan stakat dapat free accomodation, tapi skang dah tak payah susah-susah nak g breakfast SEDAP pagi2, chef bertauliah dah menanti. :)







Akhir kata, tiada bahasa seindah kata, tiada rupa secantik hamba dan tiada lauk sesedap ia. hahaha

2 comments:

  1. bg la rasa...nanti kalu dah siap masak,jemput aku ngan z as tester...

    haha~

    ReplyDelete
  2. hahaha.. akhirnya~!! mek tu mmg kena rajin berusaha mencuba lauk2 lain plak.. tunggu aku dtg ek biler nak buat yg super extravaganza nye lauk.. hehehe..

    ReplyDelete